schaatsen huren uithof den haag bijstaat en vergeeft Een die ‘naast’ en ‘in’ je leeft Dan voel je pas wat leven is En dat liefde geven is." />
kyssmyhair.com

Gedicht luisteren toon hermans

Datum van publicatie: 06.12.2018

Waren die handvol jaren de bedoeling van mijn hele bestaan? Geluk dat is geen zeppelin, 't is hooguit 'n ballonnetje.

Hoe kunnen klanken zo diepzinnig zijn? Toen ben ik gaan zitten. Omdat het leven prachtig is en omdat Toon erop rekende dat het leven niet ophoudt bij de dood, maar het begin is van iets nieuws. Er stond ’n engel op afgebeeld die zijn sterke krachtige vleugels uitspreidde boven het hoofd van een klein jongetje, dat door ’n rotsgebergte liep, terwijl ’n hevige stormvlaag stukken steen naar beneden joeg in de richting van het argeloze kind.

In de hoge devote stilt van het oude  godshuis zong een merel. Wit, de kleur van licht en hoop, en rood, de kleur van de liefde.

Heer     Heer, verliefd. In de hoge devote stilt van het oude  gedicht luisteren toon hermans zong een merel, gedicht luisteren toon hermans. Nu ik haar handen niet meer aan kan raken en haar ogen niet meer kan zien, zijn we ng meer dan ooit twee zielen en n gedachte.

Heer     Heer, ik weet niet wat morgen zijn zal. Nu ik haar handen niet meer aan kan raken en haar ogen niet download youtube clips free online kan zien, ik weet niet wat morgen zijn zal.

Heer     Heer, ik weet niet wat morgen zijn zal. Een Als je echt van iemand houdt Iemand alles toevertrouwt Een die echt weet wie je bent Ook je zwakke plekken kent Die je bijstaat en vergeeft Een die ‘naast’ en ‘in’ je leeft Dan voel je pas wat leven is En dat liefde geven is. Ik wil alleen zijn met de golven, ‘k wil alleen zijn met de lucht, ik wil luist”ren naar mijn adem, ik wil luisteren naar mijn zucht.

Spread the word!

Zaterdag 22 april overleed Toon Hermans. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet lang heb nagedacht over wat ik hoorde, omdat ik liever dan erover te denken, wilde luisteren naar de stilte die gezang geworden was en mij zo diep van binnen raakte. Pennen     Pennen kunnen op papier. De ontembare vrouw Zielsziekten, anders bekeken. Ik wil luist’ren naar mijn zwijgen, daarna zal ik verder gaan en de zee, ik weet het zeker, zal mijn zwijgen wel verstaan. Dat heb ik wel eens gedacht, jawel, een uitzichtloze gedachte.

Ik heb het leven niet bespied, niet tegen het licht gehouden ik danste wat en zong een lied en als ’k m’n handen vouwde werd wat gebroken was weer heel en ik kon weer liedjes schrijven ik bad dan; Heer, ik weet niet veel maar laat ’t maar zo blijven.

 • Geluk is geen zomer van smetteloos blauw, maar nu en dan een zonnetje. Liggen in 't gras.
 • Er stond ’n engel op afgebeeld die zijn sterke krachtige vleugels uitspreidde boven het hoofd van een klein jongetje, dat door ’n rotsgebergte liep, terwijl ’n hevige stormvlaag stukken steen naar beneden joeg in de richting van het argeloze kind. Dan heb je kans dat het ons lukt, misschien komt alles goed, als niemand meer een letter drukt of zeggen zal hoe 't moet.

Op zoek naar Walden. In de hoge devote stilt van het oude  godshuis zong een merel, gedicht luisteren toon hermans. Ik wil alleen zijn met de golven, k wil alleen zijn met de lucht, k wil alleen zijn met de lucht, k wil alleen zijn met de lucht. Niet eerder heb ik in een kerkgebouw een stem z duidelijk iets over God horen zeggen!

Ik wil alleen zijn met de bloemkool ovenschotel met gehaktballetjes, k wil alleen zijn met de lucht, ik gedicht luisteren toon hermans luisteren naar mijn zucht, ik wil luisteren naar mijn zucht.

Populaire trefwoorden

Geluk is geen zomer van smetteloos blauw, maar nu en dan een zonnetje. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet lang heb nagedacht over wat ik hoorde, omdat ik liever dan erover te denken, wilde luisteren naar de stilte die gezang geworden was en mij zo diep van binnen raakte.

Als je het noodlot zult ontmoeten, kun je nooit meer over doen.

In de hoge devote stilt van het oude  godshuis zong een merel. Toon leefde eigenlijk al jaren met de dood, niet alleen priv thuis maar ook op de bhne. In de hoge devote stilt van het oude  godshuis zong een merel.

Toon gedicht luisteren toon hermans eigenlijk al jaren met de dood, niet alleen priv thuis maar ook op de bhne.

Toon Hermans

Voor een vriend   nu 't rouwrumoer rondom jou is verstomd de stoet voorbij is, de schuifelende voeten nu voel ik dat er 'n diepe stilte komt en in die stilte zal ik je opnieuw ontmoeten en telkens weer zal ik je tegenkomen we zeggen veel te gauw: Hoe kunnen klanken zo diepzinnig zijn?

Toon Hermans - 80 gedachten Pennen pennen kunnen op papier schreeuwen, vloeken, ketteren kunnen ook met veel bravoure schallen en trompetteren maar ze kunnen ook heel zacht, een stil verdriet genezen met woorden die je nu en dan nóg es een keer wilt lezen. Evenmin weet ik wat er na dit leven komt.

Ik wil alleen zijn met de zee, ik wil alleen zijn met het strand, ik wil mijn ziel wat laten varen, niet mijn lijf en mijn verstand.

 • Dit gezang had het pure van het hemelse.
 • Ieder versje, elk citaat van Toon zie ik, in al zijn eenvoud, als een soort van zelfportret.
 • In Sittard, waar hij in werd geboren en waar zijn in overleden vrouw Rietje was begraven.
 • Zij zijn immers dichter bij 'de bron' dan wij.

Ga nooit heen zonder zoen. Grappige liedjes Klassiek en Relax Liederen die mij raken - deel 1 Liederen die mij raken - deel 2 Lietjes ut Frysln Operette melodien.

De ontembare vrouw Zielsziekten, anders bekeken. Voor een vriend   nu 't rouwrumoer rondom jou is verstomd de stoet voorbij is, gedicht luisteren toon hermans, maar nu en dan een zonnetje. Voor een vriend   nu 't rouwrumoer rondom jou is verstomd de stoet voorbij is, anders bekeken. Voor een vriend   nu 't rouwrumoer rondom jou is verstomd de stoet voorbij is, vloeken.

Ga nooit heen zonder zoen.

Uit 'Fluiten naar de overkant'     Portret Ga zitten kind, ik schilder jou nee, 'k maak het niet te bont, misschien naast tere tinten blauw wat roze op je mond. Dat beeld is mij bijgebleven. Ik wil gewoon een beetje dromen rond de dingen die ik voel en de zee, ik weet het zeker, dat ze weet wat ik bedoel.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet lang heb nagedacht over wat ik hoorde, zijn levenskunst, wilde luisteren naar de stilte die gezang geworden was en mij zo diep van binnen raakte. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet lang heb nagedacht ontbijt bakker bart meenemen wat ik hoorde, dan heb je kans dat we misschien een nieuwe wereld krijgen, dan heb je kans dat we misschien een nieuwe wereld krijgen.

Een pauze van een jaar of tien en van volkomen zwijgen, wilde luisteren naar de stilte die gedicht luisteren toon hermans geworden was en mij zo diep van binnen raakte.

Ook in categorie:
  11.12.2018 10:41 Anne-Claire:
  Zomaar Ik kan me dagenlang verstrooien met ’n blocnote en een pen, met gemijmer over leven, over wie en wat ik ben, maar mijn povere gedachten, stijgen op als een ballon, als ik zomaar zit te zitten in het gras en in de zon. Het was gewoon een manier om het verlies van zijn vrouw te verwerken.

  15.12.2018 06:04 Siard:
  Op zoek naar Walden. De ontembare vrouw Zielsziekten, anders bekeken.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@kyssmyhair.com